Kiemelt termékeink

 • profan-prim100ts
  7689 Ft

  A Prim család egy kimagaslóan jó kidolgozású, széles méret és felszereltségi kínálattal, válogatott minőségű alkatrészek felhasználásával gyártott prémium kategóriájú háztartási ventilátor. Ez a ventilátor a Profan.hu minden vásárlójának igényét kielégíti.

 • profan-ard-250
  61694 Ft

  Az ARD széria egy golyóscsapággyal szerelt cső közé szerelhető szabályozható radiális ventilátor . Jelentős légszállítási képességének és gondosan csapágyazott motorjának köszönhetően nagyobb helységek szellőztetésére alkalmas ventilátor.

 • profan-arok-300
  50457 Ft

  Az AROK ventilátor egy fali axiális ipari ventilátor . Széles méretválasztékának,felhasználási lehetőségeinek, csendes motorjának és kiemelkedő légszállítási teljesítményének köszönhetően egy kedvelt típus a Profan.hu vásárlói körében.

HOVA, MILYET?

Az a kérdés szokott felmerülni a leggyakrabban, hogy milyen ventilátort szereljenek be a fürdőszobába, mellékhelységbe, stb. Egyszerűnek tűnik a válasz, pedig sokkal összetettebb, mint azt gondolnánk. Azt talán említenem sem kell, hogy a legjobb, ha már a tervezésnél gondolunk arra, hogy a fürdőben keletkező felesleges párát, vagy a mellékhelységben megrekedt kellemetlen szagokat hogyan semlegesítsük, szívjuk el. A szagok megszűntetése némileg egyszerűbb, de jelentősen függ a helyi adottságoktól, lehetőségektől. A párás levegő elszívása már egy kicsivel több odafigyelést és meggondolást, tervezést igényel. Néhány fontos alapelv ahhoz, hogy a megfelelő ventilátort válasszuk.

 1. Határozzuk meg a helység méretét. m3-ben.
 2. Válasszuk ki a legoptimálisabb  szerelési, ( működési) pozíciót. Ez lehet oldalfal, vagy mennyezet függően attól, hogy hol tudjuk a lehető legrövidebb úton és legkevesebb irányváltással, töréssel elszívatni a levegőt.
 3. Ezek után már meglehet határozni az elszívó ventilátor teljesítményét és méretét.

A méret és teljesítmény meghatározásához használja a légcsere táblázatunkat. (itt)

A szerelési pozíció kiválasztásával  a ventilátornak egy alapvető műszaki paraméterét is meghatározza, ami éppen olyan fontos, mint az, hogy milyen a teljesítménye. Ez pedig az, hogy milyen csapágyazású a ventilátor. Ami lehet siklócsapágyas vagy golyós csapágyas. Ez a műszaki paraméter nagyban befolyásolja a ventilátor élettartamát. A nem megfelelő csapágyazású ventilátor hamarabb meghibásodhat és ezáltal újabb költségeket és bosszúságot okozhat. Ezért, ha mennyezetre kell szerelnünk az elszívót, akkor az csak golyós csapágyazású lehet, sikló csapágyazásút ne szereljünk mennyezetre, mert azzal a nem megfelelő beépítés feltételét is kimeríthetjük. Előfordulhat, hogy a gyártó erre hivatkozva elállhat a garanciális igény kielégítésétől. Oldalfalra lehet telepíteni siklócsapágyas és golyós csapágyas elszívót egyaránt. A golyós csapágyasok általában halkabb üzeműek.

”A Profan Electric Kft  és az általa forgalmazott termékek gyártói, minden esetben kielégítik az esetlegesen felmerülő garanciális  igényeket.”   

Érdemes még azt is figyelembe venni, hogy a mennyezetre szerelt elszívó által elszívott levegőt, ne egy több méteres függőlegesen elhelyezett csövön keresztül próbáljunk kifújatni. Mivel a háztartási ventilátorok általában axiális ventilátorok így azok nem képesek arra, hogy egy csövön keresztül több méteres légoszlopot kitoljanak. Erre sokkal alkalmasabb egy radiális ventilátor. Ha önnek csak ilyen módon lehet megoldani a szellőztetését, akkor mindenképp radiális ventilátort telepítsen. Átlagos háztartási célra gyártott axiális szag vagy páraelszívó ventilátor függőleges pozícióban 1m-es levegő oszlop kitolására alkalmas. Nagyon fontos, hogy ha már tudjuk, mit szeretnénk, minden esetben kérjük ki szakember tanácsát, véleményét. Mindig a helyszín szemrevételezése és a tényleges felmérése vagy a tervek kiértékelése alapján lehet csak egyértelmű és értékelhető szakvéleményt adni. Figyelem! Egy nem megfelelően méretezett és beépítet ventilátor akár emberéleteket is veszélyeztethet. Minden esetben körültekintően járjunk el és a beszerelést is szakemberrel végeztessük. 

KAPCSOLAT

Profan-Electric Kft.
Üzlet: 2131 Göd, Jávorka Sándor u.1/b

Székhely: 2131 Göd Erzsébet liget köz 2


Telefon: 
Mobil: 06/20 354 93 93
E- mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.profan-ventilator.hu


Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:30

KEDVELT MÁRKÁINK

 airroxihardilogo

  Harmann Ventilatoren

  

SBDlogofalarculat

 

 

Iratkozzon fel hirlevelünkre!

* kötelező mező