Kiemelt termékeink

 • profan-prim100ts
  7689 Ft

  A Prim család egy kimagaslóan jó kidolgozású, széles méret és felszereltségi kínálattal, válogatott minőségű alkatrészek felhasználásával gyártott prémium kategóriájú háztartási ventilátor. Ez a ventilátor a Profan.hu minden vásárlójának igényét kielégíti.

 • profan-ard-250
  61694 Ft

  Az ARD széria egy golyóscsapággyal szerelt cső közé szerelhető szabályozható radiális ventilátor . Jelentős légszállítási képességének és gondosan csapágyazott motorjának köszönhetően nagyobb helységek szellőztetésére alkalmas ventilátor.

 • profan-arok-300
  50457 Ft

  Az AROK ventilátor egy fali axiális ipari ventilátor . Széles méretválasztékának,felhasználási lehetőségeinek, csendes motorjának és kiemelkedő légszállítási teljesítményének köszönhetően egy kedvelt típus a Profan.hu vásárlói körében.

2015. július 27., hétfő 16:14

Ventilátor-felhasználás: mire jó egy rekuperátor?

Végre itt a nyár, sokan szabadságra mennek, hogy elvégezzék a ház körül szükséges teendőket, felújításokat. Kicserélik a nyílászárókat, szigetelik az épületet, meg még ki is festenek.

Majd mikor elvégezték ezeket néhány hét elteltével azt tapasztalják, hogy valami nem sikerült a legjobban. A falak elkezdenek penészedni, gombásodni. Mivel időközben beköszöntött az ősz, már nem lehet szellőztetéssel orvosolni a problémát, és az sem megoldás teljesen. Igen ám, de ott az internet és ott mindenre van megoldás, hiszen a szigetelést is ott ajánlotta egy gyártó. Majd jön is a remek ötlet: ventilátor

Azt olvassa a kedves ember, hogy el kell szívni a párás levegőt, mert a bedunsztolt házból nem tud távozni a pára és lecsapódik és már meg is van a probléma oka.

Csörög a telefonom... –egy ventilátor a csörgés tárgya. De milyen ventilátor? Mekkora teljesítményű ventilátor? A válasz is jön ám … párátlanító ventilátor és jó erős.

Majd részletes kikérdezés után kiderül, hogy a dunsztolást és a nyílászárok cseréjét követően több helyiségben jelent meg a penész, mint nem. Persze ilyenkor már nehéz újból nekiállni bontani, fúrni, faragni és a költségek is halmozódhatnak. Ezért arra a döntésre jutottam, hogy aki a megvalósítás előtt a tervezgetés fázisában van, annak ajánljak egy 100%-os megoldást, ami nem csak a penészesedésre, hanem a pénztárcájára is kedvező hatással lehet.

Persze ha csak egyetlen helyiség például a fürdőszoba penészesedését szeretnénk megoldani, vagy a mellékhelyiség szagtalanításáról, esetleg a konyhai szagok és pára elszívását kell megoldani, akkor a ventilátor kiváló megoldás.

Most egy olyan lehetőségről írok néhány mondatot, ami egy egész lakás, vagy ház komfortját és ENERGIA FELHASZNÁLÁSÁT is tökéletesen megoldja és hosszútávon jelentős megtakarítást eredményez.

Ez nem más mint a REKUPERÁTOR.

Mi az a Rekuperátor? A Rekuperátor Hő visszanyerős lakásszellőztető.

Miért jó a Rekuperátor?

Egy helyiség szellőztetésekor vagy az elhasznált levegőjének elszívásakor a hőenergia is távozik és ez által a helyiség levegőjének hőmérséklete csökken. Különösen abban az esetben, ha a helyiségbe áramló tiszta levegő alacsonyabb hőmérsékletű, mint a távozó elhasznált levegő. Erre a problémára született meg a Rekuperátor. Ezzel a berendezéssel jelentős energia megtakarítás mellet növelhetjük otthonunk, irodánk, üzletünk komfortját úgy, hogy mindig friss (akár pollenmentes) levegőt lélegezhetünk be és a helyiség hőmérséklete sem csökken.

Hol és miért érdemes rekuperátort alkalmazni? Szinte mindenhol, ahol az épület energia szükséglete és komfortja nem elhanyagolható elvárás.  A szellőztetés problémája leggyakrabban, mint ahogyan a bevezetőben is említettem az otthoni, irodai, vagy üzlethelyiségek fa nyílászáróinak, műanyagra történő cseréje után merül fel. A fa nyílászárók szigetelésének és a gravitációs szellőztetésnek köszönhetően a sok hézagon, résen át friss, de hideg levegő áramlik a helyiségekbe. Nincs szükség más szellőzőrendszerre, de a fűtési költségek az elveszett hőenergia miatt sokszor az egekig érnek, különösen egy kevésbé vagy egyáltalán nem szigetelt épület esetében.

A műanyag nyílászárókra való áttérést követően a fűtési költségek csökkennek, de megjelenik egy sor új és nem várt kellemetlen probléma:
a páratartalom növekedése, a kellemetlen szagok nem távoznak, a levegő minősége romlik, a falon megjelenhet a penész. Persze ilyen esetekben kézenfekvő megoldásnak látszik a hagyományos szellőztetést, de ez a megoldás csak tavasz végétől nyár végéig megoldás. Szándékosan nem azt írtam, hogy „ jó megoldás”, mert tavasztól a tél beálltáig számolni kell korunk népbetegségének okozójával, a pollenekkel. Télen a pollenek már nem okoznak kellemetlen tüneteket, de a meleg a szellőzőnyílásokon és a nyitott ablakokon át távozik, így a tervezett fűtési költségmegtakarítás „elillan”. A jól szigetelő nyílászárók és vagy az új szigetelés / dryvit / ellenére elmarad a várt fűtési költség csökkenés. A többlet pára keletkezéséből fakadó javítások pl: gyakoribb festés, penészesedés mentesítés pedig felemészti azt a kevés megtakarítást is, amit sikerült realizálni egy ilyen beruházást követően.

Tehát a mai energia árak és energia felhasználási igények mellett mindenhol javasolt a Rekuperátor alkalmazása.

Hogyan működik a Rekuperátor?

A berendezés két radiális ventilátorból és egy hőcserélő panelből áll. Az egyik ventilátor friss levegőt fúj be, a másik az elhasznált levegőt szívja el. Eközben a két légáram áthalad a hőcserélő panelen anélkül, hogy keveredne egymással. Majd a panel, az elhasznált levegő hőenergiáját átadja a beérkező friss légáramnak. Eredményképpen friss és meleg levegő áramlik a helyiségbe.

A készülék magas hatásfokának köszönhetően jelentős mértékben csökken a fűtési energia költsége és emelkedik akomfortérzetet. Nyáron is eredményesen alkalmazható légkondicionált, hűtött helyiségekben alkalmazva, visszanyerhető a hűtésre fordított energia.

Megtérülés, Gazdasági haszon:
Egy 380 m3/h légcsere igényű, 160m2 területű épület éves kb. 200 nap hő visszanyeréses szellőztetés melletti energia megtakarítása: 21600 MJ -25200 MJ, ami a 2014 évi díjszabás szerint számolva 62955 Ft – 73449 Ft.                                                       

Javasolt alkalmazási területek: háztartásokban, üzlethelyiségben, irodákban, iskolákban, óvodákban, bölcsődékben, szórakozóhelyeken, színházakban, mozikban, múzeumokban, könyvtárakban, fodrászatok, kozmetikák, fitnesztermek, szoláriumok, bevásárló központok, kocsmák, kávézók, éttermek, műhelyek, üzemek.

KAPCSOLAT

Profan-Electric Kft.
Üzlet: 2131 Göd, Jávorka Sándor u.1/b

Székhely: 2131 Göd Erzsébet liget köz 2


Telefon: 
Mobil: 06/20 354 93 93
E- mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.profan-ventilator.hu


Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:30

KEDVELT MÁRKÁINK

 airroxihardilogo

  Harmann Ventilatoren

  

SBDlogofalarculat